E-Ticaret Nedir ve Neden Önemlidir?

E-Ticaret Nedir ve Neden Önemlidir?

E-Ticaret modelleri şirketlerin uluslararası pazarlara açılmasına yardım etmektedir.

E-Ticaret modelleri şirketlerin uluslararası pazarlara açılmasına yardım etmektedir. Bu yeni pazar, hayatlarının önemli bir kısmında internet kullanan yüz milyonlarca insandan oluşmaktadır ve burada herhangi bir coğrafi sınır da yoktur.

Ayrıca, iletişim teknolojilerinin sağladığı hız, ucuzluk ve güven pazarlama stratejileriyle birleştiğinde, global olarak, işletmelerin karlılığını arttırmaktadır. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de, 2008 yılında e-ticaret işlem hacmi 8 milyar TL yükselmiştir.

Krizde de eticaret hız kesmemiş % 47 büyümüştür. Bu da Türkiye’de e ticaret olgusunun hızlı bir şekilde önem kazandığını ve hacmin gün geçtikçe arttığını gösterir.

E-ticaretle birlikte büyük firmalarla eşit şartlarda yeni pazarlara ulaşabilecek, satış ve tedarik maliyetlerinizi azaltabilecek, 7 gün 24 saat satış yapabilecek, her türlü ürünü doğrudan tüketiciye pazarlayabilecek, farklı yüzlerce ürünü inceleme, sergileme, bunlar arasında karşılaştırma yapabileceksiniz. Üstelik bunların hepsini ve daha fazlasını rahat, hızlı, daha az zaman harcayarak, güvenli bir ortamda yapabileceksiniz.

-Ticaretin Firmanıza sağlayacağı avantajlar?

Müşteri sadakati
Karlılığın artması
Ürün tanıtımı için gerekli zaman ve yatırımda ekonomi sağlamak
Satış maliyetlerini azaltma
Tedarik maliyetini azaltma
Yeni pazarlara ulaşma
24 saat 7 gün satış
Katalog basımı ve dağıtımında sıfır maliyet
Markalaşmanın sağlanması

.

13.10.2021
256
Ziyaretçi Yorumları

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Whatsapp
Kerem
Kerem
Merhaba
Size nasıl yardımcı olabiliriz?